fbpx
image-preloader

Archiv pro rok: 2020

Barbara Nesvadbová: na jídlo se až tolik nefixuji

Posted on by Ivan Savič in
Barbara Nesvadbová je další ambasadorkou projektu Jsem žena, jsem bohyně, která se zapojila do tvorby Charitativního takeaway menu. Stejně jako dalších bezmála 30 žen, i Barbara zodpověděla naše zvídavé otázky ohledně toho, co ráda jí. Na základě odpovědí náš šéfkuchař sestavil menu jí na míru. Výtěžek z vámi zakoupených jídel se bude rovným dílem dělit […]

Kateřina Sokolová: nejsem moc vybíravá. Sním skoro všechno

Posted on by Ivan Savič in

Kateřina Sokolová je zakladatelka Nadačního fondu AutTalk a také ambasadorka projektu Jsem žena, jsem Bohyně. Ve spolupráci s restaurací FoodLab se také stala jednou z tváří projektu Charitativní menu podle celebrit. Výtěžek z prodeje jídel poputuje na charitativní účely realizované právě nadací AutTalk.

Dobré jídlo a ještě lepší pocit: podpořte objednávkou děti s autismem

K založení nadačního fondu vedl vlastní příběh. Symbolem je modré srdce, protože téma je pro nás jednoduše srdeční záležitost. Modrá barva je symbolem autismu, a proto je i naše srdce modré. Nadační fond AutTalk vznikl s láskou, vírou ve spolupráci a s odhodláním zlepšovat možnosti dětí s PAS a jejich rodin, říká Kateřina Sokolová, zakladatelka AutTalku.

A k tomuto zlepšení můžete přispět i vy. Mimo jiné tím, že si objednáte některé z jídel z menu podle Katky Sokolové. Bezlepkový toast s kozím sýrem, humrové risotto nebo čokoládový dortík si můžete již nyní objednat na Woltu.

Více o nadaci, její činnosti, projektech i o tom, jaké jsou další způsoby, jak můžete přispět na dobrou věc, najdete na webových stránkách Nadace AutTalk.

A co nám o jídle a vztahu k němu Katka prozradila? To se dozvíte v následujícím rozhovoru

Jaké je Vaše oblíbené jídlo?

Z dětství mám moc ráda krupicovou kaši.

Co je pro vás při výběru jídla důležité?

Snažím se jíst bezlepkové potraviny a klasické kravské mléko nahrazuji mandlovým, nebo rýžovým.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo, o kterém byste mohla prohlásit, že je zdravé?

Určitě zeleninový salát se zapečeným kozím sýrem. Nebo dýňová polévka.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo vůbec (můžete uvést i více variant)?

Obecně miluji ořechy a jogurty, obzvláště ty řecké. Co se týče jídel, sním skoro všechno. Mám moc ráda plody moře a krémová rizota.

Jaký je Váš nejoblíbenější dezert?

Miluji čokoládu, takže souflé .

Máte nějaký zajímavý tip na oblíbený salát?

Často si doma dělám zeleninové saláty, nejsem na dresingy, vsázím na kvalitní olivový olej a Maldon sůl. Do salátu ráda přidávám řapíkatý celer a mrkev.

Co nejraději vaříte Vy sama?

Popravdě spíš radši peču, než vařím.

Kdybyste si měla představit ideální menu, co by na něm zaručeně nemělo chybět?

Určitě by mělo být zdravé, ale i chutné a vydatné, vzhledem k tomu, že nás čeká zima.

Děkujeme za rozhovor i zapojení do projektu. Děkujeme, že pomáháte.

Taťána G. Brzobohatá: miluju svíčkovou i nudle s mákem

Posted on by Ivan Savič in
Taťána Kuchařová
Taťána G. Brzobohatá je další z žen, které inspirovaly šéfkuchaře FoodLabu k sestavení charitativního takeaway menu. Jídlo podle Tatiany a dalších ambasadorek projektu si můžete objednat i vy a přispět tím na dobrou věc – výtěžek poputuje na účty tří nadací: Nadace AutTalk, Be Charity a Nadace Krása pomoci Taťány G. Brzobohaté. Podívejte, co dobrého […]

Lilia A. Khoustnoudinova: takeaway je v dnešní době důležitá služba

Posted on by Ivan Savič in
Charitativní menu podle celebrit představila iniciátorka partnerského projektu jsem žena, jsem Bohyně. Zapojila se také jako ambasadorka a stejně jako dalších 30 žen zapojených do projektu i ona inspirovala našeho šéfkuchaře k sestavení menu na míru jejím chutím. V dotazníku jsme se dozvěděli, že má ráda thajskou kuchyni a cokoliv, co je hořkosladké. Šéfkuchař vytvořil […]

Michaela Cásková: nejdůležitější jsou čerstvé suroviny

Posted on by Ivan Savič in
Míša Cásková je žena, která stojí za realizací projektu Jsem žena, jsem bohyně. Zároveň je ambasadorkou projektu a v Charitativním menu podle celebrit proto nemohla chybět. V dotazníku od Míši se šéfkuchař dočetl, že miluje kuskus a bez kávy si neumí představit den. Co pro ni vytvořil? A jak na jídlo Míša reagovala? Podívejte se na […]

Charitativní menu podle českých celebrit až do domu

Posted on by Ivan Savič in
Do projektu Charitativní menu podle celebrit se v průběhu roku zapojí na 30 ambasadorek. Těm sestaví šéfkuchař Nenad Jovanovic menu na míru přesně podle jejich chutí. Výtěžek z jídel inspirovaných známými ženami poputuje na charitativní účely realizované třemi nadačními fondy. Co šéfkuchař pro slavné ženy uvařil a co říkají o projektu? Podívejte se na video: […]

Proč jsou domácí potraviny tak in? Více přemýšlíme, co jíme

Posted on by Daniel Koch in
To, že jíme, není žádná novinka. Většina lidí jídlo k životu prostě potřebuje. Novinkou je, že díky jídlu nejen žijeme, ale žijeme jídlem. Jídlo už neplní pouze funkci zdroje energie, ale plní i sociální funkci: v posledních letech je středobodem společenského života. Jítlo se stalo vizuálním artiklem, fotky nádherně naaranžovaných jídel doprovázejí diskuse na sociálních sítích, […]

Nové zimní menu: k objednání na e-shopu nebo na Woltu!

Posted on by Daniel Koch in
Se šéfkuchařem Nenadem Jovanovicem jsme si povídali o připravovaném novém menu pro sezónu podzim/zima, které je aktuálně k dostání v našem e-shopu nebo na Woltu. Co šéfkuchaře s bohatými zkušenostmi z předních evropských michelinských restaurací inspiruje? Jak probíhá výběr jídel, která zvítězí a dostanou se do finále – tedy na oficiální jídelní lístek a tím […]

Souboj s hamburgerem je minulostí. Budoucnost je Longburger

Posted on by Daniel Koch in
Hamburger je skvělé jídlo, které většina lidí prostě miluje. Jedná se však o jedno z jídel, která jsou proslulá tím, že se prostě nedají esteticky konzumovat. A konkrétně u hamburgeru funguje Murphyho zákon naprosto spolehlivě. Máte bílé šaty? Můžete si být téměř stoprocentně jisti, že pokud si dáte hamburger, po obědě už bílé nebudou. Máte […]