Kateřina Sokolová: nejsem moc vybíravá. Sním skoro všechno

Posted on by Alice in

Kateřina Sokolová je zakladatelka Nadačního fondu AutTalk a také ambasadorka projektu Jsem žena, jsem Bohyně. Ve spolupráci s restaurací FoodLab se také stala jednou z tváří projektu Charitativní menu podle celebrit. Výtěžek z prodeje jídel poputuje na charitativní účely realizované právě nadací AutTalk.

Dobré jídlo a ještě lepší pocit: podpořte objednávkou děti s autismem

K založení nadačního fondu vedl vlastní příběh. Symbolem je modré srdce, protože téma je pro nás jednoduše srdeční záležitost. Modrá barva je symbolem autismu, a proto je i naše srdce modré. Nadační fond AutTalk vznikl s láskou, vírou ve spolupráci a s odhodláním zlepšovat možnosti dětí s PAS a jejich rodin, říká Kateřina Sokolová, zakladatelka AutTalku.

A k tomuto zlepšení můžete přispět i vy. Mimo jiné tím, že si objednáte některé z jídel z menu podle Katky Sokolové. Bezlepkový toast s kozím sýrem, humrové risotto nebo čokoládový dortík si můžete již nyní objednat na Woltu.

Více o nadaci, její činnosti, projektech i o tom, jaké jsou další způsoby, jak můžete přispět na dobrou věc, najdete na webových stránkách Nadace AutTalk.

A co nám o jídle a vztahu k němu Katka prozradila? To se dozvíte v následujícím rozhovoru

Jaké je Vaše oblíbené jídlo?

Z dětství mám moc ráda krupicovou kaši.

Co je pro vás při výběru jídla důležité?

Snažím se jíst bezlepkové potraviny a klasické kravské mléko nahrazuji mandlovým, nebo rýžovým.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo, o kterém byste mohla prohlásit, že je zdravé?

Určitě zeleninový salát se zapečeným kozím sýrem. Nebo dýňová polévka.

Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo vůbec (můžete uvést i více variant)?

Obecně miluji ořechy a jogurty, obzvláště ty řecké. Co se týče jídel, sním skoro všechno. Mám moc ráda plody moře a krémová rizota.

Jaký je Váš nejoblíbenější dezert?

Miluji čokoládu, takže souflé .

Máte nějaký zajímavý tip na oblíbený salát?

Často si doma dělám zeleninové saláty, nejsem na dresingy, vsázím na kvalitní olivový olej a Maldon sůl. Do salátu ráda přidávám řapíkatý celer a mrkev.

Co nejraději vaříte Vy sama?

Popravdě spíš radši peču, než vařím.

Kdybyste si měla představit ideální menu, co by na něm zaručeně nemělo chybět?

Určitě by mělo být zdravé, ale i chutné a vydatné, vzhledem k tomu, že nás čeká zima.

Děkujeme za rozhovor i zapojení do projektu. Děkujeme, že pomáháte.