Jezte společně. Nebudete mít deprese a dožijete se vyššího věku

Posted on by Daniel Koch in

Funkce jídla nespočívá pouze v uspokojení našich základních biologických potřeb. Jídlo je magická věc – je zážitkem, prožitkem, společenskou událostí, která svolává lidi k jednomu stolu. Díky jídlu tají ledy, vznikají – kolikrát plamenné – debaty, televizní pořady i lehké či těžké obsese či závislosti. Nacházejí se společná témata, společně se objevují chutě,

Výzkumy prokázaly, že u národů, u kterých je zakořeněna tradice pravidelného společného stolování, jsou lidé šťastnější, dožívají vyššího věku, nemají tolik deprese a páchají méně sebevražd. Rozhodli jsme se tento způsob života opět zpopularizovat a motivovat lidi, aby se scházeli u jednoho stolu, bavili se, jedli, pili a sdíleli chutě i zážitky.

Sdílené večerní menu, které je jádrem našeho gastrokonceptu, vybízí v souladu s touto filosofií k vytváření nových společných zážitků. K radosti ze života, k radosti z přítomného okamžiku a z drobných věcí, které dohromady skládají mozaiku šťastného života.

Vzhledem k aktuálním okolnostem bohužel nemůžete menu v naší restauraci ochutnat. Můžete si však objednat různá jídla domů a podělit se o chutě i zážitky se členy vaší domácnosti. Vyzkoušejte účinek sdílení na vlastní kůži. Náš šéfkuchař Nenad Jovanovic sbíral inspiraci v celém světě – vařil v několika michelinských restauracích napříč kontinenty. Vše, co poznal, zkusil a okusil promítl do večerního sharing menu. Navzdory tomu, že aktuálně není možné cestovat tak společně můžete skrz chutě a vůně nahlédnout do jiných kultur a světadílů a během jediného večera tak zcestovat celý svět.