Michaela Cásková: nejdůležitější jsou čerstvé suroviny

Míša Cásková je žena, která stojí za realizací projektu Jsem žena, jsem bohyně. Zároveň je ambasadorkou projektu a v Charitativním menu podle celebrit proto nemohla chybět. V dotazníku od Míši se šéfkuchař dočetl, že miluje kuskus a bez kávy si neumí představit den. Co pro ni vytvořil? A jak na jídlo Míša reagovala? Podívejte se na video.
Objednáním jídel podle Míši přispějete na dobrou věc. Výtěžek z každé objednávky poputuje na dobročinné účely nadací AutTalk Kateřiny Sokolové, Be Charity Barbary Nesvadbové a Nadace krása pomoci Tatiany G. Brzobohaté.
A co nám Míša prozradila o sobě a o jídle? Přečtěte si rozhovor 🙂
Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo vůbec?
U mě se to mění podle toho, jaká je sezóna. Miluji slanou palačinku se šunkou a sýrem (nivou), či slanou palačinku se špenátem, sýrem a sušenými rajčaty (oceňuji, když restaurace nabízejí více variant těsta – celozrnné, pohankové, atd.) Rovněž si dám ráda v restauraci grilovanou panenku (z příloh mám ráda bramborovo-batátové pyré a fazolové lusky) a kvalitní hovězí steak (libový). K mým dalším oblíbeným pokrmům patří grilovaný filet z lososa, houbové rizoto (z lišek – delikatesa!, lanýžové), česnečka, frankfurtská polévka, pravá domácí bramboračka, sushi a silný kuřecí (hovězí) vývar.
Co je pro vás při výběru jídla důležité?
Aby bylo zpracováno z čerstvých a kvalitních surovin.
Vážou se k nějakým jídlům Vaše vzpomínky?
Když jím bramborovou kaši, pokaždé vzpomínám, jak jsem se jí se sestrou přejídala v dětství u pohádek. Můj táta sice neumí vařit, zato umí bezkonkurenčně nejlepší bramborovou kaši. A zdokonalil se – není nad bramborovou kaši, ovoněnou čerstvě natrhanými listy medvědího česneku (škoda, že restaurace s touto rostlinou nepracují častěji!), anebo kaši umixovanou s mrkví.
Už víme, co vařil Váš tatínek. Co nejraději vaříte Vy sama?
Kuskus s orestovanými žampiony, cibulkou, sušenými rajčaty, špenátem, dochucené sójovou omáčkou a dalším kořením (ráda pracuji i s bílým vínem a sójovou smetanou na vaření), posypané parmezánem (či nivou) a jarní cibulkou.
A otázka na závěr: dáte našim čtenářům nějaký zajímavý tip na oblíbený salát?
Listy rukoly a polníčku, avokádo, sušená rajčata, piniové oříšky, mozzarella a pesto ze sušených rajčat. Je to delikatesa!
Děkujeme za rozhovor i zapojení do projektu. Děkujeme, že pomáháte!