Proč je práce v kavárně tak populární? A jak si kavárnu „nafejkovat“ doma?

Posted on by Daniel Koch in

Nejčastějším dotazem lidí, kteří nejsou zvyklí pracovat v kavárně je: a to tě neruší ten hluk? A zde se dostáváme k zajímavému faktu: není hluk jako hluk. Nejnovější průzkumy ukazují, že nutně nemusí být rušivým elementem jen hluk sám o sobě, ale spíš to, kdo nebo co ho způsobuje.

Jistá úroveň hluku v pozadí může být podle nových zjištění dokonce prospěšná pro koncentraci i kreativitu. Trocha hluku v pozadí je prý pro kreativní soustředění to nejlepší, co se vám může stát – v naprostém tichu údajně mohou člověka začít vyrušovat jeho vlastní myšlenky.

Vědci dospěly k tomu, že správná úroveň hluku v pozadí může narušit naše běžné vzorce uvažování přesně vykalibrované tak, abychom se byli schopni soustředit, ale zároveň popustit uzdu fantazie. Příchod do relativně hlučného prostředí může totiž mozek vyprovokovat k abstraktnímu uvažování, a tudíž mu umožnit, aby generoval kreativní nápady. ”Tento druh “vyrušeného soustředění” je, zdá se, optimální pro práci na kreativních úkolech.

Aktuálně mají však freelanceři s kavárnami utrum. Naštěstí však existují aplikace, které umí simulovat zvuky lecčehos. Třeba i ruchu kavárny. Kupříkladu tahle aplikace zvládá imitaci prostředí kavárny skvěle. Chcete jídlo jako z kavárny? Objednejte si u nás na e-shopu nebo na Woltu. Rádi vám dovezeme i vaši oblíbenou kávu.